Talon pohjan ratkaisevat neliöt

Meidän talon pohjakuva


Miltä näyttää talomme pohja muutoksien jälkeen? Pohjana meillä on Muurametalon Haapasaari 119 A.


Eikö ole hassua, että kun näkee talon pohjakuvan sitä tekee mieli aina muuttaa?
Mietin onko tarpeeksi tilaa ja mahdutaanko  me tuonne  tai siis mahtuuko kaikki rakas romumme?

Meidän muuttovalmiin talopaketin peruspohja on hyvä ja siihen tehtiin muutoksia vinoa sisäkattoa, mlp:n sijaintia ja eteisen vaatehuonetta varten. Aina löytyy juttuja missä tilaa tarvitaan enemmän ja mikä on se meidän juttu.

Meidän talo on
Muurametalon Haapasaari 119 A 
klikkaa tästä! 


Muurametalon Haapasaari 119 A 


Meidän pohja. 

Pohjan muokkaukset eivät lopulta jääneet pieniksi. Keittiö on täysin erilainen ja lupaan palata siihen vielä myöhemmin.

Eteisestä avartuu tila joka suuntaan ja siitä on helppo kantaa kauppakassit keittiöön. Parasta eteisessä on luukku lämpimään rossipohjaan johon voi yllätysvieraiden tullessa kaapia vaatetmytyt ja kengät eteisestä. Hih! Voihan ne vain piilottaa liukuoven taakse. 

Tilaa pihistettiin kodinhoitohuoneesta. En ole varma oliko se hyvä päätös, mutta vähemmän siellä tulee oltua. Sieltä löytyy pöytätila ompelukoneelle, tuleva pyykkivuori ja pesukoneet.

 Aulassa on avaruutta kaavoittaa leveämpiäkin mekkoja. Ja siihen suunnitelin paikkaa juhlapöydälle jonka yläpuolelle ripustetaan viirit. Miehen kirjahyllyllekin käytävästä löytyy tilaa.

Nyt kuvat odottavat rakennuslupaa. Luvasta puuttuu vielä suunnittelijoiden ja naapurikuulemisien sähköisiä kuittauksia ja energiatodistus. Tällä mennään!


Mahtuisitteko meille?

Nämä olohuoneen havainnekuvat on lainattu Muurametalon sivuilta. Ihana sohva ja taso! 
Kommentit

 1. Tosi toimiva oli jo omasta mielestä tuo alkuperäinen, mutta varmasti muokkasittekin pohjan juuri teidän perheelle parhaaksi. Tsemppiä rakentamiseen. Meillä olisi alkamassa kesän jälkeen 12-vuotiaan talon remontointi... -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisia muutoksia! Pohja kieltämättä vaikutti mukavalta ja toimivalta alunperinkin, mutta kun omaa rakentaa, olen ehdottomasti sitä mieltä, että kyllä talon pitää ihan oikeasti miellyttää asukkaitaan. Pienillä ja suurilla muutoksilla lisää varmasti hurjan paljon omaa viihtyvyyttään ja sitä, että neliöt toimii tehokkaasti - pitkälle tulevaisuuteen! :) Tsemppiä isoon urakkaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kaikki tsempit tarvitaan! Kyllä tässä on mittailtu riittääkö neliöt ompelupöydälle. Ehkä ne riittää. 🌹

   Poista
 3. Minusta lopullinen muokattu versio on selkeämpi ja toimivampi. Eli hyvät muutokset saitte tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin ihana ja helpottava kuulla.. 💕

   Poista
 4. Järkevä muutos minunkin mielestäni. Upealta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jasu! Uskon, että hyvä näistä tulee.

   Poista
 5. Erityisesti eteinen- keittiö akseli näyttää paljon toimivammalta muutosten jälkeen! Sen verran vinkkaisin, että noista teknisen tilan laitteista lähtee aika paljon huminaa ja muuta meteliä, jota liukuovet eivät pidättele ja se voi alkaa häiritä makuuhuoneissa. Meillä on itse tilan ympärillä valetut kantavat kiviseinät ja äänieristetty ovi, ja silti ääni vähän puskee läpi. Oh:ssa kannattaa mallata että kalusteet mahtuvat varmasti. Jos esim. ovea siirtäisi 40 cm oikeaan, saa vasemmalle seinälle tason tai lipaston, kuten tuossa Muuramen havainnekuvassa. Laittelen nyt näitä tällaisia huomioita, joita olisin itse toivonut tuossa suunnitteluvaiheessa :) Kovasti onnea ja pitkiä pinnoja projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkeistä! Olen tuota mlp asiaa miettinyt. Järkevintä näille olisi oma tekninen tila. Lupa vireillä niin ei lähdetä muuttamaan jos ei ihan pakko.

   Poista
 6. Todella toimivan näköinen pohja ja ainakin havainnekuvien perusteella tarpeeksi tilava ja mukavan ilmava. Me ollaan myös miehen kanssa suunniteltu muuttovalmis taloa, meidän perimälle tontille, sillä mietimme, että oma arkkitehti voisi tulla liian kalliiksi. Toivottavasti rakennusluvat menevät läpi ja pääsette aloittaamaan rakennusprojektia!

  VastaaPoista
 7. Hei, kiva oli löytää Haapasaari-talosta tällainen blogi. Nyt teillä jo valmis talo. Oletteko olleet tyytyväisiä ja muutoksiin myös? Menikö rakentaminen hyvin? Mites toi maalämpöpumpun sijainti, jäikö tuohon kohtaan, kuuluuko/haittaako? Onko eteisessä narikka missä, entä kenkien paikka?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti